Helt enkelt er izakaya en form for uformel japansk bar, der serverer alkoholiske drikkevarer og snacks. Izakaya er afslappede steder at drikke efter arbejde, ligesom en spansk tapasbar…
Izakaya er et sammensat ord bestående af iru (“at blive”) og sakaya (“sake shop”).
Det menes og siges at izakaya-stilen tog sin begyndelse fra det 8. århundrede. Udviklingen af izakaya i fuld skala begyndte omkring Edo-perioden (1603-1867).
Almindelige stilarter af izakaya-spisning i Japan er nomi-hōdai (“alt hvad du kan drikke”) og tabe-hōdai (“alt du kan spise”). For en fast pris per person kan kunderne fortsætte med at bestille så meget mad og/eller drikke, som de ønsker, normalt med en tidsbegrænsning på to eller tre timer.
Izakaya var traditionelt jordnære steder, hvor mænd drak sake og øl efter arbejde. Mange izakaya i dag henvender sig til en mere mangfoldig kundekreds ved at tilbyde cocktails og vine samt et sofistikeret interiør.
Hos os bestræber vi på at give dig en helhedsoplevelse, når du vælger at tilbringe en aften i det gode selskab sammen med vores I LOVE SOTA koncept, hvor du finder alle vores favorit izakaya retter, som fungerer perfekt som delemad. Det, der også kaldes Social Dining, “Family Style”……
SHARING IS CARING.
Vi har sammensat 2 søndagsmenuer til dig, der elsker det japansk køkken. Vi vil gøre det så nemt for dig som muligt – ikke så mange regler. Du skal bare læne dig tilbage og nyde måltidet. Maden serveres både enkeltvist og delevenligt med fælles retter til hele bordet.
Vi vil gøre det så nemt for dig som muligt – ikke så mange regler. Du skal bare læne dig tilbage og nyde måltidet.
Maden serveres både enkeltvist og delevenligt med fælles retter til hele bordet.
Du er altid velkommen til at vælge a la carté fra vores A LA CARTE.
Se kortet HER!
SOTA 10, SHIATA og I LOVE SOTA menuer serveres fra tirsdag til lørdag og heller ikke til større selskaber. Et selskab defineres ved 9 personer eller derover og hele selskabet skal vælge samme menu.
Se vores selskabsmenuer HER!
Søndag er det SOTA LOVES YOU dag. Vores OMAKASE menu er tiltænkt som en lille forkælelse fra os til dig, der gerne vil slutte/starte ugen med god energi.
279,- PR. PERSON
5 RETTER
Min. 2 personer.
Menuen skal vælges af hele bordet.
Menuen er til dig, der ikke vil have rå fisk.
KASSAVA FRITTER,
SSAM BAP MED GRILLET TERIYAKI KYLLING,
OKSESTRIPLION, BROCCOLI
399,- (menuen er til 1 person)
TILKØB DESSERT 59,- PR. PERSON
Vores NICHIYOBI menu er til dig, der vil forkæles lidt ekstra – uden at gå på kompromis med smagsoplevelsen.
Menuen skal vælges af hele bordet.
1. servering:
EBI TEMPURA, TUN TATAKI, GYUNIKU, TANGSALAT
2. servering:
laks sashimi, chef´s choice blandede sushi, grillede store rejer
3. servering:
MISO CREME BRULEE & VANILJEIS
345,- PR. PERSON
1 STK. BAO KYLLING, 2 STK. LAKS NIGIRI, 8 STK. AGURK HOSO MAKI,
2 STK. CRISPY EBI, 6 STK. KASSAVA FRITTER
155,-
Du er altid velkommen til at vælge a la carté fra vores ALL DAY MENUKORT. Se kortet HER!